Conectart bodoval hned ve třech soutěžích

Published On: 19. 12. 2023

ABSL Diamonds, ECCCSA a Czech Contact Center Award pořádaná Asociací ADMEZ jsou tři prestižní akce, které spojuje téma kontaktních center. Zatímco ABSL a předávání cen ADMEZ měly desáté výročí, ECCCSA měla již dvacátý třetí ročník.

Ve všech zmíněných soutěžích, z nichž dvě jsou české a jedna celoevropská, se umístil i Conectart, největší provozovatel kontaktních center v Česku.

ABSL Conference 2023 (Association of Business Service Leaders) proběhla 1. 11. a během slavnostní ceremonie si odnesl Conectart diamantové ocenění v kategorii “Business Innovation”, kde uspěl s Projektem Sunrise ve spolupráci se společností Daktela. Ten implementuje umělou inteligenci pro precizní plánování provozu call centra. K vítězství přispěli také unikátní chatboti a voiceboti, kteří zefektivnili nábor a zaučení nových uchazečů. Úspěch měla také aplikace Mood Logger, díky níž se Conectart stará o duševní zdraví a pracovní pohodu svých zaměstnanců.

Vyhlášení ECCCSA Awards 2023 (European Contact Centre & Customer Service) se konalo 21. 11. Zde byl Conectart nominován společně s partnerem Samsung hned ve dvou kategoriích: “Most Effective Application of Technology” a “Best Use of Data & Insights”. Za první jmenovanou kategorii obdrželi jako jediní speciální cenu poroty “Highly Commended Award”.

Následujícího dne se uskutečnil Czech Contact Center Day, který pořádala ADMEZ (Asociace direct marketingu, e-commerce a zásilkového obchodu). Na této akci uspěl Conectart v soutěži hned ve třech kategoriích. První z nich je “Lidé”, kde zvítězil s aplikací Mood Logger, jež podporuje duševní zdraví zaměstnanců. Díky tomu se podařilo Conectartu snížit jejich fluktuaci o 5 % a vnímání stresové zátěže kleslo o celých 17 %.

V kategorii “Klienti” si Conectart společně s Daktelou a Samsungem odnesl druhé místo za výše zmíněný Projekt Sunrise. Conectart byl totiž prvním, kdo jejich nástroj implementoval do provozu. S pomocí nástroje byla nejen zvýšená predikce provozu call center, ale také se usnadnilo plánování směn pro zaměstnance a ušetřilo se 40 % času team leadera.

Třetí místo si následně Conectart vybojoval v kategorii “Technologie”. Konkrétně za implementaci chatbotů a voicebotů v rámci HR oddělení. Výsledkem je 30% úspora času HR specialistů a snížení odpadu nových zaměstnanců v prvním měsíci až o 60 %.

„Opravdu mě těší, s jakým úspěchem jsme se na soutěžích setkali. Již léta jsem podporovatelem nejmodernějších technologií a s jejich implementací budeme i v budoucnu pokračovat. Umělá inteligence je velkým pomocníkem a díky ní můžeme zjednodušit a zpříjemnit život nejen našim zaměstnancům, ale i klientům,”

dodává Petr Studnička, generální ředitel společnosti Conectart.