Extra: Práce v IT je jako horská dráha

Published On: 18. 6. 2024

V oboru IT a telekomunikací lze v posledním roce pozorovat mírný úbytek nabízených pozic, a to zejména kvůli přehodnocování náplně jednotlivých rolí, centralizaci kompetencí a slučování pracovních pozic. Firmy také začaly vyžadovat častější docházku zaměstnanců na pracoviště a zvýšily i preferenci náboru do stavu oproti B2B smlouvám s OSVČ. Hlad po lidech nicméně dále přetrvává.

The Czech Edge: Digitální revoluce v podnikových službách

Prozkoumejte, jak se Česká republika stává lídrem v oblasti globálních podnikových služeb, za pomoci rychlého růstu odvětví a digitálních inovací. Tento důležitý dokument vyzdvihuje strategickou pozici země ve střední a východní Evropě a zaměřuje se na její kvalifikovanou a různorodou pracovní sílu a pokročilé technologické možnosti. Seznamte se s klíčovými faktory, díky nimž je Česko nejlepší volbou pro expanzi a získávání talentů v oblasti podnikových služeb.

O ABSL Czech Republic

ABSL (Association of Business Service Leaders in the Czech Republic) je organizace sdružující společnosti působící v segmentu sdílených podnikových služeb, který představuje silný zdroj zaměstnanosti v České republice. ABSL vznikla v roce 2013 s cílem podporovat společnosti z oblasti podnikových služeb, sdílet best practices a pomáhat s rozvojem aktivit svých členů i jiných subjektů působících v tomto segmentu. Zároveň ABSL poskytuje podporu zahraničním investorům, kteří chtějí v ČR zřídit svá centra podnikových služeb. V současnosti v ČR působí téměř 400 center zaměstnávajících již 160 000 lidí.  Více informací naleznete na www.absl.cz.